Cila është adresa juaj IP?

IP-ja juaj

^
Të dhënat e protokollit të internetit
Versioni 4 i protokollit të internetit (IPv4)
Versioni 6 i protokollit të internetit (IPv6)
Emri i hostit
Ofruesi i shërbimit të internetit (ISP)
Të dhënat e shfletuesit të internetit
Shfletuesi
Versioni i shfletuesit
Sistemi operativ (OS)
Lloji i pajisjes
Të dhënat e vendndodhjes IP
Kontinenti
Vendi
Qyteti
Gjerësia gjeografike
Gjatësia gjeografike
Zona kohore
Kodi Postar
Nëndarjet

Çfarë është në faqe: IP-ja ime

Më sipër është adresa juaj IP publike. Kur hyni në ndonjë faqe interneti, serveri që pret atë faqe interneti ju identifikon me këtë adresë IP. Nuk është konstante me shumicën e ISP-ve dhe ndryshon herë pas here - në faqen 'IP-ja ime' mund të kontrolloni se çfarë është aktualisht.

Çfarë është një adresë IP?

Shkurtesa IP është marrë nga gjuha angleze dhe qëndron për 'Internet Protocol Address' - që do të thotë Adresa e Protokollit të Internetit. I jepet çdo pajisjeje që lidhet me rrjetin dhe mundëson komunikimin. Çdo adresë IP e përdorur aktualisht mund të shfaqet në dy versione: IPv4 dhe IPv6, disa adresa janë fikse dhe pajisja nuk e ndryshon atë kur lidhet me internetin, por ka edhe adresa IP që ndryshojnë - atëherë pajisja mund ta ndryshojë atë sa herë që lidhet në internet.